get('twitter')) == 1) { ?>
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 14:54:57

button

 

Κεφάλαιο 3 (Απρίλιος 2016)

Ήταν πρωί του Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή, όταν η Λίτσα και η Λένα συνάντησαν έξω από τα αποδυτήρια ενός σικ γυμναστηρίου των ΒΠ, το "γελαστό παιδί". Πρώτη τον είδε η Λίτσα, αν και η Λένα υποστήριζε σθεναρά το αντίθετο. Δεν θα μαλλιοτραβιόντουσαν όμως τώρα για έναν άνδρα! Δεν ήταν καθόλου comme il faut! Έτσι, η Λένα υποχώρησε, όχι πάντως γιατί ήταν ανώτερος άνθρωπος... Το "γελαστό παιδί" είχε και φίλο, κάτι σε πιο "μπρουτάλ" που ταίριαζε περισσότερο στην πονεμένη ψυχοσύνθεσή της.

Είχε δεν είχε η Λίτσα, τον τύλιξε τον φουκαρά, περιέργως χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Και το "γελαστό παιδί" δεν ήταν όποιος κι όποιος... είχε και γελαστό πορτοφόλι, αλλά αυτό ήταν παντελώς αδιάφορο για τη Λίτσα! Ε! καλά μην τρελαθούμε κιόλας, την ένοιαζε κάπως, αλλά τον προτιμούσε φτωχό και κουβαρντά, παρά πλούσιο και τσιγκούνη (είχε φάει καλά από τον σύζυγο Νο1 κι αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις άφηνε ανεξιχνίαστες).

"Πρέπει να του κάνεις το τεστ", είπε η Λένα στη Λίτσα. "Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίζουν από τα πρώτα ραντεβού. Άμα τη δαγκώσεις τη λαμαρίνα, τότε το έχασες το παιχνίδι". "Έχεις δίκιο Λένα. Σήμερα, κιόλας ξεκινάνε οι μετρήσεις".

Το είπε και το κάνε η Λίτσα. Το γελαστό παιδί την είχε βάψει. "Γεια σου, Μάρκο! Λέω σήμερα να πάμε για σούσι! Κερνάω εγώ γιατί πήρα μπόνους στο γραφείο!". "Πάμε Λίτσα, αλλά αποκλείεται να κεράσεις, όταν σε συνοδεύω εγώ". Η Λίτσα, πανευτυχής, σημείωσε πέντε αστέρια στις μετρήσεις του Μάρκου και άρχισε τις προετοιμασίες για την έξοδο. "Μάρκο, με τι θα συνοδέψουμε το σούσι;" είπε η Λίτσα, πριν προλάβουν καλά καλά να καθίσουν στο τραπέζι. "Μήπως με ροζέ σαμπάνια, τι λες;". "Μπα, δεν νομίζω", απάντησε ο Μάρκος. "Να πάρουμε καλύτερα ένα γιαπωνέζικο κρασί που ταιριάζει εξαιρετικά με το σούσι", είπε ο Μάρκος και η Λίτσα σημείωσε τέσσερα αστέρια στο τεφτέρι της. Και πριν προλάβει καλά καλά ο άνθρωπος να καταπιεί μια μπουκιά, η Λίτσα συνέχισε ακάθεκτη: "Μάρκο, τι θα έλεγες να πάμε για παγωτό στη Γλυφάδα;" "Μα είμαστε στην Κηφισιά, γιατί να τρέχουμε στη Γλυφάδα;", είπε ο ατυχής νέος και η Λίτσα αμέσως σημείωσε τρία αστέρια. "Τσιγκουνεύεται την βενζίνη, στάνταρ", συλλογίστηκε η Λίτσα, αλλά σίγουρα θα του έδινε μια ακόμη ευκαιρία πριν τον κόψει στο τεστ. Αφού έφαγαν και το παγωτό (όχι φυσικά στη Γλυφάδα), η Λίτσα έριξε και την τελευταία βόμβα. "Μάρκο, στο διπλανό μαγαζί είναι η φίλη μου η Λένα με τον κολλητό σου, μήπως να πάμε μαζί τους για χορό;" "Πάμε", είπε το γελαστό παιδί, δίνοντας λανθασμένη απάντηση. Αφού χόρεψαν κι ήπιαν, και ασφαλώς κατανάλωσαν ότι ξηροκάρπι κυκλοφορούσε στο τραπέζι, το ντουέτο Λίτσα- Λένα, συνέχισε την κατά μέτωπον επίθεση. "Κοίτα Λίτσα, στο διπλανό  τραπέζι κάθεται ο διευθυντής σου με μία παρέα", αναφώνησε η Λένα που ήταν μέσα στο παιχνίδι και η Λίτσα συμπλήρωσε: "Μάρκο μήπως πρέπει να τους κεράσουμε όλα τα ποτά; Εσύ τι λες;". Τι να πει κι ο Μάρκος, έβαλε το χέρι βαθιά στη τσέπη, γεγονός που του χάρισε πέντε αστέρια και το πράσινο φως στο τεστ της Λίτσας.

Και εκεί που όλα έβαιναν ευοίωνα ακούστηκε ο μπρουτάλ τύπος της Λένας να λέει: "Ωραίο παιδί το αφεντικό σου Λίτσα, είναι παντρεμένος;" Οι δυο κοπέλες πάγωσαν κι η Λένα που είχε καεί στη φωτιά και ακόμα δεν είχε κρυώσει, πέταξε τη διευκρινιστική ερώτηση: "Τι εννοείς ωραίο παιδί, Ηλία; Θα τον γνώριζες στην αδελφή σου;" Σαστισμένος ο Ηλίας κοιτούσε μια τον Μάρκο, μια τη Λένα προσπαθώντας να σκεφτεί ποια θα ήταν η ιδανική απάντηση... Οι δε γυναίκες με γουρλωμένα μάτια κρέμονταν από τα χείλη του, όταν ο Ηλίας είπε....

logo5

 

logo5 mini3

About me

zwntoxhra

 Η ζωντοχήρα του Nonpapernews.gr ξαναχτυπά... με μία ιστορία χωρίς αρχή και τέλος. Μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις, οι ιστορίες της Λίτσας και της Λένας, σατυρίζουν τη θεότρελη εποχή μας...

Contact me

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΕΠΕ

Fax : 210 8135385
Email : nonpapernewsgr@gmail.com

 

 

 

 

JSN Ares template designed by JoomlaShine.com